Om oss

Vilka är Seaside Bike?

Varumärket Seaside Bike har under 2024 köpts upp av nya ägare. Ingen förändring kommer att ske på modellen Signature utan den kommer att tillverkas i samma fabrik med några mindre justeringar som tex kembad på vissa komponenter, annan behandling av trälådan etc men inga större förändringar på specifikationen. Leveranser kommer att börja ske från augusti 2024. Mer information kommer under juni 2024.

Hur kom namnet Seaside Bike till?

Namnet Seaside Bike kommer från miljön där grundarna växte upp och även återkom till i vuxen ålder. Skanör-Falsterbo är en ort som är omringad av vackra stränder och hav. Inspirationen kommer från etablerade Svenska cykelmärken så som Skeppshult, Sjösala, etc. så ursprungsnamnet vad faktiskt Sjösida Cykel. Då grundarna hade planer på försäljning även utanför Sverige så bestämde de sig för det internationella namnet Seaside Bike.

När och varför familjecyklar?

Iden kom från att den ursprungliga grundaren såg ett eget behov för ett smartare transportmedel och ville ha något som inte erbjöds på marknaden just då. Finns det inte så får man göra det själv! Första sändningen av cyklar kom 2016 och var i stort sett redan sålda innan de anlände. Dessa cyklar byggde grundarna i ett garage i Falsterbo.

Efterfrågan av något nytt på marknaden var större än förväntat och Seaside Bike fick skaffa större lokaler i Malmö samt anställa mekaniker. Under 2018 lanserades den första egenutvecklade familjecykeln tillsammans med Holländska partners och 2021 hade man utvecklat en helt ny cykel – Signature.
Målet är och har alltid varit att erbjuda en familjecykel som är estetiskt tilltalande, enkel att använda, bra säkerhet för barnen samt så underhållsfri det bara går att göra med dagens teknik. Allt detta för rätt pengar.