Om oss

Vem, vad, när, varför och hur?
Detta är Seaside Bike!

Hur kom namnet Seaside Bike till?

Namnet Seaside Bike kommer från miljön där grundarna växte upp och även återkom till i vuxen ålder. Skanör-Falsterbo är en ort som är omringad av vackra stränder och hav. Inspirationen kommer från etablerade Svenska cykelmärken så som Skeppshult, Sjösala, etc. så ursprungsnamnet vad faktiskt Sjösida Cykel. Då grundarna hade planer på försäljning även utanför Sverige så bestämde de sig för det internationella namnet Seaside Bike.

Vem är Seaside Bike?

Micael är VD och grundare. Med fokus på att skapa något unikt för den moderna familjen och teknisk bakgrund så är han grundstenen i Seaside Bike AB.
Christopher är delägare. Han är allt i allo med fokus på sälj och marknadsföring.
Mikael är huvudmekaniker och har nästan varit med från starten. Han har bygger och servar cyklar.
Torbjörn är ordförande i styrelsen och medgrundare. Sköter admin och det mesta med våra Danska återförsäljare.
Andreas är hjärnan bakom vår hemsida och order/affärssystem.
Rhino är lagerhund. Är mest i vägen, men sprider massa glädje för alla här.

När och varför familjecyklar?

Iden kom från att Micael såg ett eget behov för ett smartare transportmedel och ville ha något som inte erbjöds på marknaden just då. Finns det inte så får man göra det själv! Efter att Micael presenterat idén om Seaside Bike för Torbjörn bestämde de sig för att satsa. Första sändningen av cyklar kom 2016 och var i stort sett redan sålda innan de anlände. Dessa cyklar byggde Micael och Torbjörn i ett garage i Falsterbo.
Efterfrågan av något nytt på marknaden var större än förväntat och Seaside Bike fick skaffa större lokaler i Malmö samt anställa mekaniker. Under 2018 lanserades den första egenutvecklade familjecykeln tillsammans med Holländska partners och 2021 hade vi utvecklat en helt ny cykel, Signature.
Målet är och har alltid varit att erbjuda en familjecykel som är estetiskt tilltalande, enkel att använda, bra säkerhet för barnen samt så underhållsfri det bara går att göra med dagens teknik. Allt detta för rätt pengar.
Välkommen till Seaside Bike!

En artikel av Sydsvenskan för den som vill läsa ännu mer: Klicka här!